Nasze potrawy przygotowujemy od podstaw sami, używając wyłącznie najlepszej jakości produktów. Sekretem naszej kuchni jest staranna selekcja składników i przyjmowanie tylko tych najlepszej jakości. Kucharze Restauracji Italia są szkoleni pod bacznym okiem szefa kuchni, który zawsze pilnuje prawidłowego sposobu przyrządzenia potraw.
W menu znajdują się pozycje z całej palety włoskich smaków. Soczyste mięsa, smakowite makarony, kremowe zupy, świeże owoce morza oraz niebiańskie desery, a także wiele więcej.
Przystawki
-
Polecamy
BRUSCHETTA CON POMODORI
Tradycyjne włoskie grzanki z drobno krojonymi pomidorami, bazylią, cebulą, czosnkiem i oliwą z oliwek.
19zł -
Polecamy
CARPACCIO DI CARNE
Marynowana w świeżych ziołach i oliwie z oliwek, cieniutko skrawana polędwica wołowa od lokalnych dostawców podana z płatkami parmezanu, rukolą i sosem balsamiczno-ziołowym.
49zł -
TARTARE DI MANZO
Podprawiany, klasyczny tatar z świeżej polędwicy wołowej od lokalnych dostawców podany z borowikami marynowanymi i warzywami.
49zł -
ANTIPASTO MISTO dla 2 osób
Talerz wykwintnie ułożonych wędlin, serów i warzyw, skropionych oliwą z oliwek.
79zł -
TAPAS ALLA BIRRA dla 2 osób
Piwne przekąski: Paluszki z mozzarelli, śliwki w boczku, kalmary w cieście, krążki cebulowe, domowe panini, oliwki, sosy.
79zł
Przystawki Ciepłe
-
MELANZANA SICILIANA
Panierowany bakłażan przekładany pomidorowym pesto, mozzarellą i parmezanem z karczochami.
32zł
Sałatki
-
Polecamy
INSALATA ROMA
Sałatka z grillowanymi plastrami polędwicy wołowej, burratą, figą, pistacjami i pomidorami daktylowymi.
69zł -
INSALATA VEGANA
Sałatka ze świeżego szpinaku i melona, z pomidorkami daktylowymi, czerwoną cebula i orzeszkami sosnowymi, skropiona oliwą z oliwek i aceto di vino podana z domowym panini.
39zł -
INSALATA VEGANA Z SEREM KOZIM
Sałatka ze świeżego szpinaku i melona z dodatkiem koziego sera, z pomidorkami daktylowymi, czerwoną cebula i orzeszkami sosnowymi, skropiona oliwą z oliwek i aceto di vino podana z domowym panini.
44zł
Zupy
-
TUSCAN POMODORO SOUP
Toskański krem pomidorowy, doprawiony świeżą bazylią i papryką.
22zł -
Polecamy
CREMA DI FUNGHI
Wykwintny i aksamitny krem na bazie świeżych borowików doprawiany śmietaną.
27zł
Dania z ryb
-
FILETTO DI SALMONE AL PESTO
Filety z świeżego i wędzonego łososia z pesto pomidorowym z delikatną mozzarellą bufala na szczycie, polane kremowym sosem szefa kuchni i podane z szparagowym ravioli.
67zł -
GAMBERETTI E VINO BIANCO
Krewetki na maśle i białym winie z pietruszką podane z sałatką mista.
79zł -
PIATTO DI MARE
Owoce morza (mule, kalmary, krewetki, ośmiornica) w sosie z białego wina z masłem i pietruszką (dla 1 lub 2 osób).
169zł
Danie wegańskie
-
MELANZANE VEGANE
Pieczony bakłażan z farszem z soczewicy, kaszy gryczanej, kurek, pomidorów, marchwi i pora podany z włoskim sosem pomidorowym i tofu.
57zł
Dania mięsne
-
POLLO AL MIELE
Pieczona w miodzie pierś z kurczaka zagrodowego na szpinaku, w śmietanie z ziemniaczanym gratin.
44zł -
Polecamy
FILETTO DI MAIALE
Eskalopki z polędwicy wieprzowej z suszonymi pomidorami i bazylią, owinięte włoską szynką, podlane sosem maślano-cytrynowym z marchewką. Podane z cukinią i pieczonymi ziemniaczkami.
57zł -
INVOLTINO DI MAIALE
Rolada z polędwicy wieprzowej z borowikami, sos na bazie czarnej porzeczki i porto, kalafior romanesco i gnocchi faszerowane truflami i serem kozim.
59zł -
Polecamy
FILETTO DI MANZO
Stek z polędwicy wołowej od lokalnych dostawców wysmażony według życzenia gościa podawany z batatem i skorzonerą oraz z sosem do wyboru (z zielonego pieprzu lub autorskim sosem szefa kuchni na bazie brandy) lub masłem ziołowym.
129zł
Makarony
-
BUCATINI NAPOLI
Bucatini doprawione parmezanem, wymieszane z tradycyjnym sosem napoli - gotowanym na pomidorach, cebuli i bazylii.
37zł -
Polecamy
PASTA PAPA GIORGIO
Fettuccine z kawałkami kurczaka podprawione śmietaną i tymiankiem z dodatkiem chilli, suszonych pomidorów, avocado oraz ciemnym balsamico do smaku.
42zł -
Polecamy
RIGATONI AI FUNGHI
Rigatoni rurki z borowikami, plastrami polędwicy wołowej, białym winem i dodatkiem śmietany.
48zł -
SPAGHETTI NERO CON FRUTTI DI MARE
Spaghetti nero z owocami morza z pomidorem koktajlowym, czosnkiem, chilli, białym winem i pietruszką.
59zł -
GNOCCHI TARTUFO E FORMAGGIO DI CAPRA
Gnocchi z farszem z trufli i koziego sera podane ze szparagami i sosem kurkowym
87zł
Pizza
-
PANE AGLIO
Włoski chleb czosnkowy.
19zł -
PANE ROSMARINO E MOZZARELLA
Włoski chlebek z mozzarellą i rozmarynem.
24zł -
MARGHERITA
Sos pomidorowy, mozzarella.
29zł -
MARRINERA
Sos pomidorowy, plastry pomidora, świeży czosnek.
29zł -
Polecamy
CAPRICCIOSA
Sos pomidorowy, mozzarella, suszone pomidory, szynka, pieczarki.
39zł -
PEPERONCINO E FUNGHI
Sos pomidorowy, mozzarella, włoskie salami peperoncino, pieczarki.
39zł -
VEGAN ZUCCHINA
Sos pomidorowy, ser wegański, cukinia, pieczarki.
39zł -
TONNO E CIPOLLA
Sos pomidorowy, mozzarella, tuńczyk, oliwki, kapary, czerwona cebula.
45zł -
CAPRESE
Sos pomidorowy, mozzarella, mozzarella di bufala, bazylia, pomidor.
39zł -
VEGAN BARBABIETOLA
Sos pomidorowy, ser wegański, burak, rukola, papryka czerwona.
42zł -
ROMA
Sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, rukola.
57zł
Desery
-
BRÛLÉE
Tradycyjny, puszysty, zapiekany krem waniliowy z chrupiącą skorupką z trzcinowego cukru.
26zł -
TIRAMISÙ
Włoski deser z biszkoptów nasączonych kawą i kakao.
26zł -
TORTA DI MELE
Mus jabłkowy na kruchym spodzie z kremem z mascarpone i białej czekolady, podawany z kulką lodów waniliowych.
26zł -
PUCHAR LODOWY ITALIA
Trzy kulki lodów z bitą śmietaną i owocami
24zł